Geschiedenis

Het idee voor "De Germinal" ontstond eind 2011 op weg naar Nederland. Tijdens de lange autorit in de camionette van 'de Richie' aka de pa van Benny. We geraakten aan de praat en al snel werd het ontwerp enerzijds dat onze conditie beter kon (understatement ma kom,...) en de voetbal. Tot op een gegeven moment iemand op het geniale idee kwam om deze onderwerpen te combineren! We kwamen tot de constatatie dat zaalvoetbal ons meer zou liggen en besloten op dat moment dat we daar iets zouden mee doen. Meteen kwam het al tot een brainstorming over de naam, dit echter volledig zonder enig succes. In elk geval was op dat moment het idee voor het zaalvoetballen gevormd. Het idee voor de naam kwam er enkele weken later toen we met enkele ploegmaten nostalgisch over het glorierijke Germinal Ekeren begonnen te praten, voor vele van ons was dit tijdens onze kinderjaren 'onze' club en we besloten hun naam te gebruiken voor onze zaalvoetbalclub, als eerbetoon voor dit prachtige ploegje semi-professionals dat oa Europa inging en hoge toppen scheerde in het Belgische voetbal.

Enkele weken daarna werd de eerste zaal in Antwerpen afgehuurd en werden vrienden van overal uitgenodigd, een bonte verzameling was het zeker, pingpongers, badminthoners, zwemmers, niet-sporters, ex-voetballers (daarmee bedoelen we: ooit in de jeugd van FC tutterfrut te hebben gespeeld).

Elke 2 weken spraken we af in een willekeurige zaal in het Antwerpse (op uren waar we een gaatje vonden). Na de eerste 2 maal telkens één uur te spelen werden we overmoedig en begonnen vanaf dan de zaal telkens 2u na elkaar af te huren met soms temperaturen tot 40 graden gaf dit soms hilarische toestanden. Maar meer en meer begon de microbe te kriebelen om tegen andere ploegen ons kunnen te tonen.

Eind 2012 begon dus de zoektocht naar een competitie waar we zouden kunnen inschrijven. Uiteindelijk viel ons oog op zaalvoetbalcompetitie de Ring te Brecht waar we vanaf seizoen 2013-2014 ingeschreven zijn. In ons eerste seizoen werden we 5de waardoor we nu in de "eerste klasse" van de competitie spelen, waar brengt dit verhaal ons nog naar toe? Ontdek het samen met ons en kom eens supporteren, laat een berichtje achter of volg ons op de website.